Vanilla Red Velvet - Cervesa Guineu

Vanilla Red Velvet

Cervesa amb molt de cos i gust potent, però que ofereix un “glop de vellut” que la fa molt bevible. Hi destaquen les beines de vainilla de Madagascar, el torrat del cacau i cafè. A més, en aquesta edició, els gerds que s’hi han integrat li donen un punt de frescor molt simpàtic.

Però què és una Russian Imperial Stout?

La Russian Imperial Stout, també es coneix com la cervesa dels tsars russos. Aquest estil troba els seus orígens en la Stout; que es tracta d’una cervesa molt torrada i d’aquí el seu color quasi negre, escuma densa, tocs de cafè i cacao i un final amarg aportat per les maltes. Conté alta graduació, normalment entre 6% i 12% tot i que n’hi ha de més lleugeres. Pertany a la família de les Ale (alta fermentació).

El seu origen el trobem al s.XVIII a Anglaterra, que és quan va néixer la cervesa porter; una cervesa negra més potent que les existents a l’època. El nom de porter ve dels carregadors del port; i la idea de la recepta prové d’un cantiner que va barrejar varis tipus de cervesa. Fou posteriorment quan varies cerveseres van afegir-hi més ingredients, que aquesta va derivar en una stout. Per tant podem dir que una stout és una versió més forta d’una porter.

Fou a finals del s.XVII que l’Emperador Rus Pere el gran va viatjar a Anglaterra i li van encantar les cerveses britàniques potents, i va ser ell qui les va posar de moda entre la seva cort. Això va suposar enviaments a Russia; i per tal que la cervesa arribés en condicions òptimes la van fer Imperial; és a dir que van incrementar la graduació i la presència de llúpol donant pas a La Russian Imperial Stout.

MALTS

Extra Pale, Special W, Chocolate, Roasted Barley & Flaked Oat

LLÚPOLS

Chinook

LLEVAT

California Ale

Moment idoni perquè la gaudeixis

La Vanilla red velvet és ideal per una tarda de tardor-hivern vora el foc, un vespre compartit amb amics, o una nit de lectura en solitari

Temperatura de consum

8-12º

Tipus de got

La Copa Tulipa és idònia per cerveses potents ja que la seva forma de tulipa permet atrapar i mantenir la corona d’escuma, i amb ella els matisos i aromes del llúpol. La part superior s’obre de tal manera que els llavis s’hi adapten per poder assaborir-la com mereix.

La Copa Snifters és segurament per molts desconeguda dins el món de la cervesa ja que sembla més pròpia del conyac o semblant a la copa de vi. Però és una copa idònia per les cerveses imperials; i si la proves, et recomanem que no la omplis fins dalt de tot; ja que així n’apreciaràs millor els matisos. La seva forma particular permet que els elements volàtils girin i es barregin; i això et permet assaborir-los en el seu conjunt.

Comparteix-la!

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt