Cervesa artesana Guineu Vanilla Black Velvet

Vanilla Black Velvet

3,40
Col.laboració amb La Quince – Madrid

Cervesa negra amb molt de cos, de gust potent però que ofereix un “glop de vellut”. Hi destaca el gust de les beines de vainilla de Madagascar per sobre del de torrat, de cacau i de cafè.

Però què és una Russian Imperial Stout?

La Russian Imperial Stout, també es coneix com la cervesa dels tsars russos. Aquest estil troba els seus orígens en la Stout; que es tracta d’una cervesa molt torrada i d’aquí el seu color quasi negre, escuma densa, tocs de cafè i cacao i un final amarg aportat per les maltes. Conté alta graduació, normalment entre 6% i 12% tot i que n’hi ha de més lleugeres. Pertany a la família de les Ale (alta fermentació).

El seu origen el trobem al s.XVIII a Anglaterra, que és quan va néixer la cervesa porter; una cervesa negra més potent que les existents a l’època. El nom de porter ve dels carregadors del port; i la idea de la recepta prové d’un cantiner que va barrejar varis tipus de cervesa. Fou posteriorment quan varies cerveseres van afegir-hi més ingredients, que aquesta va derivar en una stout. Per tant podem dir que una stout és una versió més forta d’una porter.

Fou a finals del s.XVII que l’Emperador Rus Pere el gran va viatjar a Anglaterra i li van encantar les cerveses britàniques potents, i va ser ell qui les va posar de moda entre la seva cort. Això va suposar enviaments a Russia; i per tal que la cervesa arribés en condicions òptimes la van fer Imperial; és a dir que van incrementar la graduació i la presència de llúpol donant pas a La Russian Imperial Stout.

MALTS

Extra Pale, Special W, Chocolate, Crystal150, Roasted Barley, CaraWheat, What Malt & Flaked Oat

LLÚPOLS

Chinook

ALTRES

Vanilla from Madagascar

LLEVAT

American Ale

Moment idoni per gaudir-la

La Vanilla Black velvet és ideal per una tarda de tardor-hivern vora el foc, un vespre compartit amb amics, o una nit de lectura en solitari

Temperatura de consum

10-15º

Tipus de got

La Copa Tulipa és idònia per cerveses potents ja que la seva forma de tulipa permet atrapar i mantenir la corona d’escuma, i amb ella els matisos i aromes del llúpol. La part superior s’obre de tal manera que els llavis s’hi adapten per poder assaborir-la com mereix.

Caixa 12 x 33 cl+ Keykeg 30L + pack guineu àrtica

Comparteix-la!

Scroll to Top