Consells - Cervesa Guineu

Consells pràctics

Si ets un freaky de l’artesana com nosaltres, o estàs en procés, i t’agrada gaudir-la plenament, aquí compartim amb tu alguns consells de com millorar la teva experiència de tast!

Com has de conservar la cervesa artesana?

La cervesa cal que estigui en posició vertical i quieta per poder conservar-ne totes les propietats, D’aquest manera evitaràs que el líquid estigui en contacte amb la mica d’aire que hi ha a la part de dalt de l’ampolla, i que per tant s’oxidi. Per si t’ho estàs preguntant…això també és aplicable a les ampolles amb tap de suro; ja que avui en dia aquests taps ja no cal que estiguin en contacte amb el producte.

Cal evitar que estigui exposada a la llum; ja que aquesta pot malmetre’n les propietats. En aquest sentit, a part de la bona conservació en un lloc el més fosc possible, l’envàs també juga un paper fonamental; sent les ampolles marrons les que més protegeixen bloquejant un 99% de la llum, i les verdes o clares les que menys. Pel que fa a la llauna, aquesta protegeix totalment.

T’aconsellem que la conservis en un lloc fresc ja que l’excés d’humitat o l’ambient excessivament sec li van a la contra. La calor pot degradar i accelerar l’envelliment de la cervesa, i fins i tot activar les restes de llevat que pugui contenir. Aquest fet pot modificar el gust original que la nostra mestra cervesera ha receptat per tu!

Una humitat d’entre el 50-70% seria la òptima per la seva bona conservació. 

Pel que fa a la temperatura, veuràs que per cada cervesa guineu t’aconsellem sobre la temperatura òptima de conservació, i per tant de consum.

La cervesa caduca?

La resposta és no, no caduca; però donem un temps preferent de consum per tal que en puguis gaudir amb totes les seves propietats; sempre i quan també l’hagis conservat adequadament. 

Per dir-te ho ras i curt, quan abans la consumeixis, millor estarà!

I molt important! Quan la obris, beu-te.la! la cervesa oberta per consumir-la més tard ja no serà la mateixa perquè haurà patit un excés d’oxigenació.

Com has de servir la cervesa?

Quantes vegades no has vist en una pel·lícula, sèrie o fins i tot en algun anunci de cervesa algú obrir la nevera, treure una cervesa, obrir-la i beure-la a morro? 

Es pot fer? Si; però no en gaudiràs amb els 5 sentits i a més et menjaràs el gust a òxid de la part de la xapa o la brutícia de la llauna

Quan serveixes la cervesa en un got, aquesta s’oxigena, i això fa que les qualitats aromàtiques es potenciïn. I com a curiositat, també fa que no tinguis aquella clàssica sensació d’inflor a la panxa amb les degudes conseqüències!

Si vols gaudir i assaborir la cervesa et recomanem doncs que la serveixis en un got, mantenint-lo amb una inclinació d’uns 45º aproximadament. Serveix la cervesa suaument fent que toqui les parets del got, i arribi també suaument al fons per evitar l’excés d’escuma. 

Et recomanem servir tota la cervesa al got tranquil·lament però d’una sola vegada, perquè tots els elements que la composen quedin ben barrejats.

El got i la cervesa. No tot s’hi val!

El got o la copa ni congelada ni calenta! La cervesa no vol canvis radicals de temperatura; per tant, el got o la copa ha d’estar a la mateixa temperatura que la cervesa. Així la gaudiràs plenament!.

Pel que fa a com rentar i eixugar el got; doncs la nostra recomanació és que el rentis a mà i el deixis eixugar sol. El rentaplats desgasta la qualitat del got, i eixugar-lo amb un drap pot deixar partícules. Sona molt freaky, però si el got té restes pot fer que no es formi l’escuma o crema, o que la cervesa faci bombolletes.

I et deus preguntar… es pot beure qualsevol cervesa amb qualsevol got? doncs per poder, si, per suposat! però nosaltres no t’ho recomanem. Cada cervesa té unes característiques i per tant exigències diferents. En la diversitat està l’alegria, no? Per tant, una cervesa amb més graduació i cos requerirà glops més curts; mentre que una cervesa fresca i més lleugera et demanarà un glop molt més llarg! I aquests matisos; així com la concentració d’aromes, escumes etc te’ls proporciona el got o la copa adequada. Veuràs que junt a cada Guineu et recomanem el got/copa ideal. 

En el got també hi trobaràs la diferència!

Què és l’encaix belga?

Doncs ho podríem definir ni més ni menys com la comprovació de que tot ha anat rodat! I amb això volem dir que es tracta de la prova fefaent de que la cervesa està ben feta, que aquesta s’ha conservat perfecta, que s’ha servit amb la inclinació correcta en el recipient adequat, i que el got/copa estava en condicions!

La prova de tot plegat són les restes d’escuma que queden al vidre del got o copa quan anem bevent la cervesa. 

Ampolla o llauna? El debat està servit!

No va ser fins al 2002 que una micro cerveseria de Colorado va utilitzar per primera vegada la llauna per una cervesa artesana; i encara ara se segueix associant més la llauna amb la cervesa industrial i l’ampolla amb l’artesana. Però, això té algun fonament més enllà de l’estètica o imatge associada?

Doncs resulta que hi ha tres elements que són determinants per mantenir la cervesa intacta: la llum, l’aire i la temperatura. 

La llauna no deixa passar la llum i es refreda més ràpid però també s’escalfa més aviat; i com ja sabem la calor afecta negativament la cervesa.

Les ampolles marrons protegeixen en un 99% el pas de la llum. La resta d’ampolles deixen passar massa llum.

Les llaunes no tenen aire, per tant no són adequades per cerveses que requereixen de segona fermentació però si per la resta. Les ampolles en canvi permeten aquest procés, i permeten també veure l’acumulació de sediments al fons de l’ampolla.

Quant a ús posterior, les llaunes tenen menor cost de reciclatge, però les ampolles es poden reutilitzar.

Per tant, la conclusió és que si s’utilitza pel tipus de cervesa adequat; escollir llauna o ampolla és qüestió de gustos i una elecció personal.

Vols uns birra?

Doncs obre la nevera i serveix-te tu mateix@

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt