Spontanea I - Cervesa Guineu

Spontanea I

5,32 IVA incl.
Col.laboració amb la cervesera italiana Zapap

Aquesta cervesa forma part d’un dels nostres projectes més interessants i exclusius. Concretament, es tracta d’una cervesa de fermentació espontània, produïda al nostre celler. Després de varis mesos de fermentació en barrica i d’envelliment de la mateixa cervesa, pensem que el resultat final és una joia digne de tastar.

Però què és una spontaneous sour ale?

Una Ale, és una cervesa d’alta fermentació. Això vol dir que aquest procés té lloc a la part de dalt del tanc. Això fa que dipositi menys sobrant i per tant que tingui un aspecte més tèrbol. Els llevats Ale treballen amb temperatures més suaus donant com a resultat sabors més afruitats i especiats.

Per obtenir una cervesa sour utilitzem llevats salvatges de fermentació espontània (spontaneous). Les sour es caracteritzen per se agres i àcides.

Es diu que les sour són l’estil a partir del qual va néixer la cervesa., ja que a mitjans del s.XIX, (abans que el Sr. Pasteur creés el mètode de pasteuritzar), la cervesa “s’infectava” de bactèries naturals que li aportaven el sabor agri i àcid.

Posteriorment, i encara en l’actualitat, forcem aquesta presència de bactèries salvatges per aconseguir aquest estil.

Com a anècdota t’expliquem que al principi de la post-pasteurització, quan algunes cerveseres creaven aquest estil, molts clients retornaven les ampolles perquè pensaven que estaven en mal estat pel seu gust agrí i àcid.

MALTS

Best Pale, extra Pale

LLÚPOLS

LLEVAT

California Ale, llevat ambiental

Moment idoni per gaudir-la

La Spontanea I et pot acompanyar durant un bon àpat, i especialment amb arròs, pasta, peix a la planxa o carn blanca.

Temperatura de consum

8-12º

Tipus de got

La Copa Snifters; és segurament per molts desconeguda dins el món de la cervesa ja que sembla més pròpia del conyac o semblant a la copa de vi. Però és una copa idònia per les cerveses imperials; i si la proves, et recomanem que no la omplis fins dalt de tot; ja que així n’apreciaràs millor els matisos. La seva forma particular permet que els elements volàtils girin i es barregin; i això et permet assaborir-los en el seu conjunt.

Comparteix-la!

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt