Procés de producció - Cervesa Guineu

Procés de producció

Què és la fabricació artesanal?

És el procés on la intervenció humana té un paper determinant! Sota la direcció de la nostra mestra cervesera, el procés es porta a terme íntegrament a la nostra microcerveseria, predominant el factor humà sobre el mecànic. Així és com aconseguim receptes úniques i amb personalitat pròpia.

Però què és una microcerveseria?

Doncs ni més ni menys que una fàbrica de cervesa artesana on pensem cada recepta, la tastem i la modifiquem tants cops com calgui fins que donem al clau! I engeguem màquines i equip humà per fer-la realitat! En una microcerveseria el factor humà és clau i treballem lluny de processos industrials. Cuidem cada part del procés minuciosament fins que la cervesa arriba a les teves mans.

L'aigua

Més del 90% de la cervesa és aigua, i per tant podem afirmar que és el seu ingredient principal. Però no només això! L’aigua acompanya la nostra cervesa durant tot el procés de producció agafant una responsabilitat i protagonisme enorme! 

L’aigua ha de ser l’adequada per maltejar, per netejar, per fer vapor i per refredar. L’aigua és clau i per això ens agrada cuidar-la i tractar-la com mereix!

La maceració

El procés de maceració és aquell en el que mesclem el gra (prèviament maltejat; és a dir germinat, i triturat, però no completament xafat) amb aigua calenta per tal que les enzimes de la malta generin un most ben dolç i fermentable. 

Tant important és com es mol el gra, com l’aigua que utilitzem per macerar.

En aquesta part del procés la nostra mestra cervesera li dona el seu toc especial a la recepta, ja que és aquí on es defineixen punts clau com el cos, graduació o l’escuma. El temps de maceració i les temperatures del procés són determinants!

La fermentació

El procés de cocció és aquell en el que portem a ebullició el most obtingut en la fase anterior. Depenent del tipus de cervesa aquest procés pot durar entre 1h i 2h; i és aquí quan afegim el llúpol que aportarà amargor i aroma a la recepta!

Un cop acabada l’ebullició anem a l’etapa de refredament que consisteix en passar el most de manera ràpida a temperatura ambient.

Durant la fase de fermentació afegim el llevat, que és l’encarregat de fer que els sucres del most es converteixin en alcohol i diòxid de carbó. Podem fermentar Ale (a més altes temperatures, 15-25º) o Lager (a baixes temperatures, entre 5-9º).

Finalment passem a la fase d’envasat perquè la cervesa arribi a les teves mans en el format que tu prefereixis!

Vols uns birra?

Doncs obre la nevera i serveix-te tu mateix@

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt