Castells - Cervesa Guineu

Castells

5,08 IVA incl.

Cervesa amb molt de cos i gust potent, però que ofereix un “glop de vellut” que la fa molt bevible. Hi destaca les beines de vainilla de Madagascar, el torrat del cacau i cafè. A més, en aquesta edició, hi hem afegit un Cold Brew de cafè torrat a mà, en col·laboració amb els organitzadors del campionat de Catalunya Aeropress, de torrefactat de cafè a mà.

Però què és una cervesa Coffee Stout?

La Stout és una cervesa molt torrada i d’aquí el seu color quasi negre, escuma densa, tocs de cafè i cacao i un final amarg aportat per les maltes. Conté alta graduació, normalment entre 6% i 12% tot i que n’hi ha de més lleugeres. Pertany a la família de les Ale (alta fermentació).

El seu origen el trobem al s.XVIII a Anglaterra, que és quan va néixer la cervesa porter; una cervesa negra més potent que les existents a l’època. El nom de porter ve dels carregadors del port; i la idea de la recepta prové d’un cantiner que va barrejar varis tipus de cervesa. Fou posteriorment quan varies cerveseres van afegir-hi més ingredients, que aquesta va derivar en una stout. Per tant podem dir que una stout és una versió més forta d’una porter.

La Castells és una coffee stout perquè li hem afegit cold brew de cafè. Es tracta de cafè preparat amb aigua freda en comptes d’aigua bullint. Això implica un temps d’elaboració més llarg perquè deixem el cafè en repòs en aigua freda durant varies hores.

MALTS

Extra Pale, Special W, Chocolate, Roasted Barley, Flaked Oat

LLÚPOLS

Chinook

LLEVAT

California Ale

Moment idoni per gaudir-la

La Castells la gaudiràs com a postre, després d’un bon àpat, degustant-la pausadament.

Temperatura de consum

8-12º

Tipus de got

La Copa Snifters és segurament per molts desconeguda dins el món de la cervesa, ja que sembla més pròpia del conyac o semblant a la copa de vi. Però és una copa idònia per les cerveses stout; i si la proves, et recomanem que no la omplis fins dalt de tot; ja que així n’apreciaràs millor els matisos. La seva forma particular permet que els elements volàtils girin i es barregin; i això et permet assaborir-los en el seu conjunt.

Comparteix-la!

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt